Майка показа на децата си как се печелят парите

И ги нае на работа

21 септември 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

„Мамо, купи ми ...!“ Този възглас кънти и в къщи, и в магазина. Първо играчка, след това маратонки или телефон, какъвто имат всички техни съученици.
Традиционният отговор на родителите: „А откъде пари? Аз да ни ги печатам!“, не върши особена работа.

Американска майка изпробва друг подход. Тя уреди на децата си базар на професии, за да могат сами да заработят пари, а след това да решат за какво могат да ги похарчат - дали за маратонки, за нов телефон или да почерпят приятелите си в сладкарница.

Ето какво написа Шакета МакГрегър в своя фейсбук:

„Моите деца непрестанно искат нещо: телефон, маратонки, джобни пари... Вчера им казах, че съм чула и изслушала всички техни молби, затова утре след училище, ги очаква ИЗНЕНАДА! Истински базар на професиите. И, ако успеят, ще си заработят нужните пари."

Шакета измисля и три позиции (мениджър на кухнята, домашен управител и отговорник по прането), като подробно описва задълженията. След това организира и събеседване за „назначаването“ на определеното работно място.

„Мислех, че най-големият син трябва да мине на второ интервю, защото през цялото време на първото се заливаше от смях“, написа тя във фейсбук.

"10-годишната ми дъщеря по време на интервюто непрекъснато говореше с британски акцент, което също беше много смешно. А 6-годишният ме удиви, защото беседваше като истински професионалист!“

Резултатът от този експеримент е положителен. Без никакви пререкания и спорове кухнята била вече чиста, а майката – естествено много доволна.

Мона Васиева

Коментари
Последни видеа