Майка за милион долара

Разтърсващо признание към една майка, която никога не се раздели със стила

11 януари 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

"Майка ми винаги изглеждаше "за милион долара“. Стилът беше в кръвта ѝ. Ако я порежеш, щеше да потече коприна и кадифе." Така започва едно признание за безмерна обич на една дъщеря към майка ѝ, публикувано в американския сайт Purple Clover. Текстът просълзи хиляди читатели, разпознали в образа на майката своя близка жена.

Написаното отдава почит към една жена, която въпреки трудностите на житейската ситуация и десетките ангажименти в грижа за децата ѝ, никога не спира да поддържа своето разбиране за личен стил, мода и външен вид, въпреки хорското мнение, разкрива Мениджър нюз

Ето написаното от Александра Росас: 

"Често ме беше срам от майка ми, когато тя ме взимаше от училище. Бях втори клас и в 15:30 всеки ден сърцето ми се опитваше да изскочи от гърдите, защото знаех, че тя ще се появи на детската площадка всеки момент. Беше невъзможно човек да не я забележи - докато вървеше, тя поклащаше пурпурно-черен тюрбан, златни обеци, косата ѝ беше сресана на две нарочно направени черни извити къдрици, разположени до високите ѝ скули. Имаше и червено червило в стила на киното, сложено да оцвети устните ѝ. Аз просто исках да изглежда като другите майки, които стояха заедно, чакайки децата си. 

Тя си имаше любимо палто за всички сезони. Не лек шлифер, какъвто носеха другите майки, а с 3/4 ръкави - яке от изкуствена леопардова кожа, което съчетаваше с шал от розов шифон. Заобиколена от ценностите на пестеливостта и скромността на Средния запад, тънките високи токчета на майка ми, които тя беше патентовала за себе си, казваха всичко. От глава до пети обвита с големи количества плат, по-подходящи за Кралица Шеба, отколкото за една овдовяла жена, гледаща 6 деца, тя не беше притеснителна. Носеше това, което чувстваше, че заслужава да носи, без да я е грижа дали ще се впише, или да иска одобрение. 

Не бях сляпа за погледите към нея на другите майки. Когато я видеха,

Страници

Коментари
Последни видеа

Автомобил и дърво

19 януари 2018 г.