Мила Йовович за кошмарите след аборт в 4-я месец

Звездата споделя за депресията си преди 2 години

Снимка: Getty Images/ Guliver

„Нашите женски права на безопасни аборти от опитни лекари са поставени на карта, след като губернаторът на Джорджия Брайън Кемп подписа драконовски законопроект, който забранява всички аборти след 6-ата седмица от зачеването - преди повечето жени дори да осъзнаят, че са бременни - включително в случаите на изнасилване или кръвосмешение“, пише известната актриса и модел Мила Йовович в пост в Instagram вчера с уговорката, че не обича да говори за политика и го прави само, ако наистина трябва, а сега е един от тези моменти.

Така Джорджия става шестия щат, в който се налага такава забрана след Охайо, Мисисипи, Кентъки, Айова и Северна Дакота, уточнява звездата от "Заразно зло" (а днес стана ясно, че и Алабама абортите се забраняват – бел. ред.).

Йовович и съпругът ѝ, режисьорът Пол Андерсън имат 2 дъщери - Евър на 11 и Дашиъл на 4 години.

Мила Йовович, съпругът ѝ Пол Андерсън и двете им дъщери, снимка: Getty Images/ Guliver

Преди две години съпрузите отново се готвели да станат родители и тя била в четвъртия месец от бременността, когато ѝ се наложило да направи аборт по медицински препоръки. След което актрисата бива връхетяна от тежка депресия. Сега за първи път разказва откровено как е съумяла да се съвземе.

„Бях бременна в 4,5 месец и участвах в снимки в Източна Европа, когато започнах да раждам преждевременно. Казах на лекарите, че искам да бъда в съзнание по време на цялата процедура. Това беше едно от най-ужасяващите ми преживявания въобще. Все още имам кошмари. Бях сама и безпомощна. Когато си помисля, че жените могат да се сблъскат с аборти в още по-лоши условия, отколкото аз, заради новия закон, стомахът ми се преобръща”, пише Мила Йовович.

„Тогава се спуснах в една от най-тежките депресии в живота си и ми трябваха изключителни усилия, за да намеря изхода. Откъснах се от кариерата си, изолирах се в продължение на месеци, но трябваше да бъда силна заради моите две невероятни деца.

Започнах да се занимавам с градинарство, да се храня по-здравословно и ходех на фитнес всеки ден, защото не исках да вземам антидепресанти… Слава Богу, че успях да се съвзема от този личен ад без да прибягвам до медикаменти, но споменът за това, през което преминах и това, което загубих, ще бъде с мен до смъртта ми… Никоя жена не иска да мине през това. Но трябва да се борим, за да имаме гарантирани права за безопасна процедура, ако е необходимо."

Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа