Какво предизвиква сърдечни болести при децата?

Според учените - липсата на здравословна храна

Снимка: Guliver / iStock

Специалисти стигнаха до извода, че една от причините за проблемите на сърдечно-съдовата систева при децата може да бъде отсъствието на балансирана храна, пише vladtime.ru.

Както е известно, в човешкия организъм именно сърцето отговаря за координираната работа на всички вътрешни системи. Докато детето се храни с вредна храна, всички органи започват активно да поглъщат кислорода от кръвта.

Вседствие на това сърцето започва да се претоварва, а ако това се превърне в практика, могат да започнат да се развиват различни болести. В процеса на изследването са изучени над 2000 болнични картона на жители на САЩ. Станало ясно, че хората, които имали хронични заболявания на сърцето в ранна възраст, често са наблюдавани от лекари за хранителни отравяния или заради проблеми с храносмилателната система.

Подобни случаи обикновено са свързани с употреба на некачествени хранителни продукти или неправилно хранене. Специалистите обръщат внимание, че именно в детска възраст храненето се явява един от най-важните фактори, които формират здравия възрастен организъм. Следователно родителите тряба по-добре и внимателно да подбират храната да своите деца.

Надя Горанова

 

Коментари
Последни видеа