Как да се избавите от коремчето

Разбира се, че става дума за хранителен режим, но много лесен

Илюстрация: Shutterstock

От Университета в Съри изясниха, че определен режим на хранене ефективно помага да се отървете от наслагването на мазнини в определени участъци на тялото, в това число и на корема. За целта трябва да закусвате късно и да вечеряте рано, пише medikforum.ru.

Авторите на проекта твърдят, че следването на подобен режим съществено ще намали твърде силния апетит, като доведе до минимум нежеланите междинни хранения. В изследваните са взели участие хора на възраст между 25 и 57 години, които били разделени на две групи. В първата доброволците започнали да закусват час и половина по-късно и да вечерят час и половина по-рано. Втората група се придържала към обичайния си режим на хранене. Експериментът продължил два месеца и половина.

Резултатите били следните. Участниците в първата група се отървали от излишните килограми два пъти и половина по-ефективно в сравнение в останалите. При това най-успешният начин да се избавите с коремчето бил да хапвате закуска, богата на белтъчини, въпреки че класиката към момента е овесената каша. Но тя не утолявала глада за достатъчно дълго време и апетитът след подобна закуска се разгарял бързо отново.

Надя Горанова
 

Коментари
Последни видеа