"Против диетите съм", обяви плюс сайз модел

Юлия Рибакова отказва да следва стриктен хранителен режим

11 април 2019 г.

Преди да забременея, дори не съм и внимавала какво хапвам, при това все си оставах в рамките на 59-60 килограма. След раждането напълнях с още 60, като поначало въобще не мислех да си призная, че всъщност това е реално. Известно време след това успях да се взема в ръце и активно да започна да променям начина си на живот. За начало, напълно преосмислих хранителния си режим и промених навиците си. Към момента хапвам малки порции, за да не разтягам стомаха си.

85% от хранителния ми режим е правилно, здравословно хранене. На закуска може да е овесена каша със свежи плодове или кисело мляко. На обяд - месо или риба плюс сложни въглехидрати - елда или ориз например. На вечеря - протеини плюс някаква лека салата. И обезателно добавям в режима си морски продукти. 

15% от всекидневните ми хранения се състоят от така наречените вредни продукти. Мога да изям няколко парчета шоколад или подсладено кисело мляко. 

Аз съм против диетите. Като цяло те се свеждат до факта, че момичето, което отслабва набързо, или стремително си връща килограмите, или има проблеми със стомаха, поради небалансираното хранене. 

Така че ако искате да отслабнете, по-добре ограничете калориите. Но се старайте да построите менюто си така, че в него да има винаги различни продукти с максимално полезни съставки.

Също така съм и против фастфуда. Месо с неизвестен произход, преди всичко напомнящо като вкус на дъвка, картофи, окъпани в масло, банички - това съвсем не е най-добрата проява на любов към себе си. 

Готвя доста рядко, тъй като постоянно съм на работа, затова си имам помощничка, която ми помага за дома и детето. Също така отговаря и за приготвянето на ястията, като понякога й ги поръчвам няколко дни напред и това е доста удобно. 

Към момента храненето ми действително съответства на определението "чисто". Идеята не е в това, че искам да отслабна. От това, което ядем, зависи нашето състояние, тонус, здраве, мозъчна активност. Не виждам смисъл да задръствам организма си с некачествени продукти. Все пак имаме само един живот.

Текст: Юлия Рибакова - известен плюс сайз модел. Към момента е собственик и на холдинга LF Group, в който влиза списание, агенция за публични комуникации и за събития.

Коментари
Последни видеа

Бъди благодарен

22 октомври 2019 г.