Превъзходната форма на Кейт Мидълтън след раждането

Как я постига?

Кейт Мидълтън с новороденото си трето дете пред болницата няколко часа след раждането на 23 април, снимка: Guliver / Getty images

Красива весела усмивка, идеална прическа, нежен грим, енергични движения и главното – нито следа от умора, отоци и бледност, при това, само няколко часа след раждането…

Не за първи път херцогинята на Кеймбридж кара всички майки по света да се чудят и маят как е възможно току-що родила жена да излъчва толкова жизнерадост. Тази мисъл не ни дава мира вече трети ден, след като на 23 април видяхме Кейт Мидълтън да показва новороденото си трето дете, момченце, броени часове след раждането!

Повечето помним как, независимо дали сме раждали по естествен път или със секцио, всичко от един момент нататък потъва в болезнена мъгла, а после следва мъчителен период на възстановяване, недоспиване и тревожност.

Но за Кейт Мидълтън очевидно тези проблеми не съществуват.

Тя роди първия си син, принц Джордж, на 22 юли 2013 г. за десет часа и половина и още на следващия ден се прибра вкъщи с него, припомня deti.mail.ru.

Сутринта на 2 май 2015 г., само за 2 часа и половина Кейт роди второто си дете, дъщеричката Шарлот и само пет часа по-късно, излъчваща радост и свежест, се появи пред болницата, за да покаже малката принцеса на почитатели и журналисти.

Но когато херцогинята онзи ден потрети тази постъпка сияеща с малкото момченце в ръце, всички жени по света решиха, че има някакъв особен трик.

Както пише Сара Райни, наблюдател на The Daily Mail, възможно е тайната на Кейт да е в т. нар. хипнораждане – метод на самохипнотизиране, който се постига с помощта на специалист и е практика, използвана от много звезди, например Анджелина Джоли и Жизел Бюндхен.

Вече три пъти Мидълтън ражда по естествен път и без никакви обезболяващи, пише Райни. Същността на хипнораждането е в това, че организмът на майката запазва пълно спокойствие по време на целия процес. Специални техники за релаксация и дишане помагат да се снижи стреса, да се съхрани хормона окситоцин, който стимулира мускулатурата на матката и също на ендорфин, който има обезболяващ ефект.

Освен това родилката визуализира всичко, което се случва в тялото ѝ по време на раждането, представя си мислено етапите, през които преминава плодът и в резултат раждането е по-бързо, по-безболезнено и с по-ефективно възстановяване – психическо и физическо.

Освен тази техника на Кейт помага и правилната подготовка за раждане. По време на бременността тя е посветила много време на плуване и йога, които помагат за укрепване на мускулите на таза.

Херцогинята е наблягала и на правилното хранене, като е наблягала на авокадо, пълнозърнести продукти, немазно месо, свежи плодове и зеленчуци.

Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа