За да не увиснат на гърдите: 5 добри навика за поддържане на бюста

Вземете предварително мерки, защото щетите трудно се поправят

22 май 2022 г.

Снимка: Getty

С течение на времето гърдите губят първоначалната си форма и привлекателност, и .. провисват. Случва се най-очевидно, след като кърменето приключи.
Невъзможно е да избегнем това изцяло, но можем поне да не допринасяме и да не ускоряваме този процес. Ето няколко прости действия, с които да ги защитим. 

1. Вземайте редовно студен душ
Ако взимате контрастен душ, вече сте на прав път. И ако не сте си изградили този навик, е време да започнете.
Хладната, в идеалния случай студената вода, насърчава свиването на тъканите под кожата и подобрява микроциркулацията на всички стратегически места.
Друг вариант е да облеете бюста и зоната на деколтето със студена вода за няколко секунди, след като сте взели редовен душ.
Опитайте се да спазвате режим на пиене. Колкото повече вода пиете всеки ден, толкова по-добре ще е за клетките на кожата.

2. Ексфолирайте
Когато вземете душ, можете да извършите още едно полезно действие – почистете мъртвите клетки чрез ексфолиране. Тази магическа процедура трябва да се извършва не повече от веднъж седмично, а за деликатна зона е по-добре да изберете нежни гомажи, например тези, които са обозначени  „за чувствителна кожа“.
Скрабът трябва да се втрива с леки, масажиращи движения. Точно като студена вода, масажът с ексфолиращи твърди частици подобрява кръвообращението, като в същото време премахва слоя от мъртви клетки и прави кожата кадифена.

3. Овлажнявайте и защитавайте от слънцето
Фокусирайки се върху лицето и бръчките, твърде често забравяме, че гърдите, шията и деколтето също изискват грижи. Особено в топлия сезон, който предстои.
Ултравиолетовите лъчи безмилостно състаряват не само лицето, но и всички открити части на тялото. Това е лоша новина за любителките на дълбоките деколтета, които излагат нежната кожа на лъчите, а не винаги се сещат да я защитят.
Кожата в областта на бюста трябва да се овлажнява ежедневно. Най-добре е да нанесете продукта за грижа върху леко влажна кожа веднага след душ или вана. Подходящи са както стандартното мляко за тяло, така и специализираните кремове за бюст с ефект против стареене, които съдържат витамин Е.

Опитайте се да избягвате внезапни колебания в теглото. Ако килограмите се колебаят нагоре и надолу, гърдите се отпускат. Кожата се сбръчква и почти не е възможно отново да "се опъне", без оперативни методи.
Не забравяйте за физическите упражнения. По ваше желание треньорът във фитнес центъра ще направи упражнения, с които може да подобрите стойката и да стегнете гръдните и раменните мускули.

Снимка: Getty

4. Изберете правилен сутиен
Ако сутиенът не е избран по размер (или може би просто е отпуснат, заради честото пране), гръдите могат по-бързо да увиснат, защото такъв сутиен няма да осигури подходяща опора. Перфектният сутиен трябва да е с тварда чашка и да приляга добре.

5. Откажете цигарите
Ако знаете милион причини за опасностите от тютюнопушенето, ето още една за вас: според проучване, публикувано в American Journal of Aesthetic Surgery, пристрастяването към тютюна увеличава риска от увисване на гърдите. Според една теория вредните вещества, съдържащи се в цигарите, унищожават еластина – протеиновите влакна, които са отговорни за еластичността и тонуса на кожата.

Мона Василева

 

Коментари
Последни видеа