Звезди, които са приятели от детството

Знаменити актьори, запазили дружбата си с десетилетия

Леонардо ди Каприо и Тоби Магуайър, снимка: Guliver / Getty Images

Приятелството, което се зароди в детството, е най-искрено. Казват още, че с годините то става само по-силно и в подкрепа на това твърдение събираме емблематични примери на близки отношения между известни личности, които нито славата, нито парите, нито завистта или ревността са успели да провалят. Което говори, че имат страхотни характери, защото знаем колко мимолетни и неискрени могат да бъдат някои приятелства, особено в киното...

Мат Деймън и Бен Афлек: приятели повече от 3 десетилетия

Те двамата са най-известните приятели в Холивуд. Запознали са се преди 37 години и по думите на Афлек дружат от 8-гдишни и мислят един за друг като за част от семейството.

Мат Деймън, Робърт де Ниро и Бен Афлек на годишните награди на Spike TV, снимка: Guliver / Getty Images

И двамата израснахме в Бостън, живеехме близо един до друг, ходехме в едно училище, но в различни класове – Мат е с 5 години по-голям от мен. Посещавахме театрален кръжок и след училище и двамата заминахме за Ню Йорк, за да се пробваме в киното, но нито една роля не ни донесе нито известност, нито достойно материално възнаграждение“, спомня си Бен Афлек.

Тогава приятелите решават да вземат нещата в свои ръце и пишат сценарий за филма “Добрият Уил Хънтинг“. От този момент животът им се променя тотално – те получават „Оскар“ за най-добър сценарий и се събуждат знаменити.

снимка: Guliver / Getty Images

Днес те са съсобственици на продуцентска компания и не само работят заедно, но и живеят близо един до друг и дружат семейно. В различни интервюта те отбелязват, че за толкова години са се научили да се разбират с половин дума и винаги са готови да се притекат на помощ един на друг.

Леонардо Ди Каприо и Тоби Магуайър: приятели над четвърт век

Друг пример за силно мъжко приятелство, издържало изпитанията на времето, е това на Леонардо Ди Каприо и Тоби Магуайър, които са заедно над 25 години.

Те са имали сходно детство – и двамата актьори са израсли в семейства на разведени родители в Лос Анджелис, и двамата са искали да постигнат нещо в живота и да станат независими.. Често се засичали на прослушвания и в един момент се сприятелили.

„Беше през 1990 г., когато избираха деца за участие в сериала „Родители“. Помня, че тогава а първи път се вгледах в Лео – слабичко момче на 14 с огромна енергия, то не можеше да стои спокойно нито една минута и докато всички чакахме своя ред, той правеше някакви движения от карате в хола. Казах си: „Този няма никакви шансове за главната роля!“ Обаче не съм бил прав! Лео получи голяма роля, а аз играх само в няколко епизода“, разказва Тоби Макгуайър в интервю за сп. 7 days.

Младите актьори бързо се сдружават и започват да общуват не само на кастинги и снимачни площадки. „Всеки избор, който правех в живота си, обсъждах с Тоби и обратно. Имахме безкрайни разговори за някои проекти, разсъждаваме помежду си и се поддържаме един друг“, казва Ди Каприо.

Кери Мълиган, Тоби Магуайър и Леонардо ди каприо представят "Великият Гетсби" на кинофестивала в Кан през 2013 г., снимка: Guliver / Getty Images

Освен любовта към киното, и двамата имат много общи увлечения, например баскетболът, затова независимо от плътните си работни графици често общуват и прекарват време заедно.

„Имаме много общи теми за разговори и както всички други приятели винаги можем да се шегуваме и смеем заедно. Освен това, винаги се вслушваме в мнението на другия, когато обсъждаме някакви проекти“, казва Лео в интервю за сп. People.

Наоми Уотс и Никол Кидман: приятелки над 30 години

Никол Кидман и Наоми Уотс са най-добри приятелки повече от 30 години. Холивудските красавици често могат да бъдат видени заедно не само на официални събития, но и на кафе или на разходка в парка.

Наоми Уотс, дизайнерът Майкъл Корс, Никол Кидман и фотографът Марио Тестино позират преди Michael Kors Collection Spring 2018 Runway Show миналия септември в Ню Йоркснимка: Guliver / Getty Images

„Наоми Уотс е много, много добра приятелка, с която сме преживяли заедно доста трудности. Тя много ме поддържа след развода (с Том Круз - бел. ред) и дори дойде да живее при мен за известно време, за да бъде винаги наблизо. Мисля, че такава дружба е голяма рядкост, затова много си я пазя и ценя“, коментира Кидман пред британския Telegraph.

Бъдещите звезди се запознават на кастинг още като тийнейджърки. Седяхме по бикини сред тълпа момичета и се чувствахме силно смутени. В крайна сметка нито една от нас не получи тази работа“, спомня си Наоми в интервю за сп. People. Този провал ги сближава и е в основата на силната им дружба.

Никол Кидман, Наоми Уотс, Катрин Зита-Джоунс и Карис Зита Дъглас на ревюто на Майкъл Корс миналата година, снимка: Guliver / Getty Images

Когато през 90-те следвайки примера на Кидман Уотс се мести в Щатите (Никол Кидман е австралийска актриса, родена в Хонолулу, а Уотс е британка), Наоми дълго не успява да си намери работа в Холивуд. Неуспехите я довеждат до нервен срив и сериозни проблеми със здравето, с които се справя с помощта именно на Кидман.

По техни думи двете много си приличат и това им помага лесно да намерят общ език. „Познаваме се повече от 30 години и винаги имаме какво да си кажем“, отбелязва Наоми.

Наоми Уотс и Никол Кидман се прегръщат по време на наградите на фестивала Women In Film 2015 Crystal + Lucy Awards Presented By Max Mara, BMW Of North America And Tiffany & Co, снимка: Guliver / Getty Images

Марина Атанасова по материали на deti.mail.ru

Коментари
Последни видеа