Азбучни поверия за имената и съдбата

Как вълшебно влияят буквите от името върху живота и характера

21 Май 2022 г.
Азбучни поверия за имената и съдбата

Снимка: Getty

Името може да повлияе на съдбата, то „дава тон“ на постъпките в живота ни – още през древността са вярвали в това, затова и често са наричали новородените деца на светците според църковния календар. Наричали са ги по традиция и на родители и прародители в знак на уважение, но и защото са вярвали, че съществува магическа връзка между името и личността. Че човекът прави името, но и че името прави човека.

Днес то зависи изцяло от предпочитанията на родителите, които се влияят от тенденции, лични разбирания за хубаво и лошо... И независимо дали наричат децата си на герои от книги, на баби, на любим човек, отново изборът се прави с идеята, че названието трябва да е интересно, звучно, различно и да говори само за себе си. Мнозина са убедени и че името може да предопределя жизнения път на всеки от нас и в него са заложени качества, които малкият човек може да развие с възрастта.

Понякога казват, че идваме на този свят с името си – това е така не само, когато бебето се роди в ден, наречен на свят човек според църковния календар, но и когато раждането съвпадне с началото на пролетта или друга дата, символизираща важно за родителите понятие.

Човек идва с името си на света и когато повярваме в тайнствената връзка между бебето в утробата и майка му, в умението им да общуват по невидим и неведом за останалите хора начин и да си предават информация на кармично ниво. Тогава, според някои майката може да опознае детето си, да го почувства и да определи какво ще бъде то не само като пол, но и като характер и когато се появи на бял свят, да го нарече с име, подсказано от нейните представи за детето и желанията ѝ за неговото бъдеще.

Всяка буква според кабалистите притежава различно значение и е ключ към различни енергии, а сборът от буквите в името има силата да определя същността на характера. Някои притежават много силни вибрации, особено първата буква, която направлява цялостното поведение и носи кармичен заряд.

Можем да разшифроваме посланията на имената, като съпоставим значението на всяка буква от азбуката според теорията за имената и влиянието им над съдбата.

А – говори за сила, активност, воля, стремеж към духовен и физически комфорт, но и за деспотични черти в характера.

Б – тази буква символизира романтична душевна нагласа, постоянство, желание за сигурност и хората с такава буква в името постигат успехи и пробиват в живота.

В – знак за общителност, любов към природата и живота, присъства в имената на творчески личности, устремени към бъдещето.

Г – любознателнателни, внимателни, съвестни хора носят имена с тази буква, такива, които се стремят към знания през целия си живот.

Д – хора с тази буква в името обичат да размишляват, да анализират, да премислят нещата, преди да действат. Привързани към семейството и готови да помогнат на другите, но и капризни. Често те се открояват с интересни способности.

Е – хора на идеите, на духа, със силно развита интуиция и проницателност, понякога малко по-приказливи от необходимото, често приемат роля на посредници.

Ж – носи богат вътрешен свят, но и потайност. Хора, които притежават тази буква в името, са импулсивни.

З – знак за силна интуиция и богато въображение. Тези хора гледат на света през розови очила и са пример за лъчезарна натура.

И – доброта, чувствителност, миролюбивост. Външно притежателите на И в името показват практичност, но са меки и романтични натури с променливи настроения и изяви.

Й – романтици, склонни „да витаят в облаците“, скромни и мечтатели с интересни характери – такива са личностите, притежаващи Й в името си и не остават незабележими, открояват се.

К – символизира издържливост и силна воля. Тези хора могат да пазят чужди тайни, проницателни, живеят на принципа „всичко или нищо“.

Л – хора с тази буква в името имат фини възприятия за красотата, артистични и художествени таланти. Стремят се да споделят знанията и чувствата си с околните.

М – ясно изразена е съпричастността към другите на хора с М в името. Те са винаги готови да помогнат, често са срамежливи и тъжни, но никога безразлични.

Н – тази буква говори за огромна вътрешна сила, притежателите на име с нея са сред недоволните и критикуващите, но силно трудолюбиви и се отличават с добро здраве.

О – дълбоки чувства и усет за хората и ситуациите – за това говори тази гласна в името и носителите на име с нея в състава могат да постигнат успехи, при това много пъти в живота.

П – хората, притежаващи П в името, имат много интересни идеи. Те са решителни, отстояват твърдо мнението си, грижливи са към себе си и общителни.

Р – тази буква притежава силата да прави хората самоуверени, активни, те умеят винаги да вникват в същността, смели са и често способни на неоправдани рискове и глупави постъпки. Често са и догматични, невъзприемчиви за чужди и нови неща.

С – С отличава хората с нея в името си със здрав разум. Те се стремят към материална независимост и стабилност в живота. Ако някой ги подразни, стават властни и капризни, за тях е важно да открият собствен път в живота.

Т – говори за силна чувствителност и творчески заряд. Хора с Т в името винаги се стремят към истината, умеят да обръщат ситуацията в своя полза, изобретателни са и не обичат да отлагат.

У – великодушие, съпричастност към другия, богато въображение и стремеж към издигане на по-високо духовно ниво – това характеризира хората, притежаващи тази буква в името.

Ф – дори когато нямат артистични професии, тези хора искат да бъдат звезди на сцената и в обикновения живот, винаги са в центъра на вниманието, може би заради оригиналните си идеи. Дружелюбни са и обичат да доставят удоволствие на другите, но изпадат често във вътрешни противоречия.

Х – хора с тази буква в името имат изключителни вътрешни сили и се стремят да преуспеят в живота. Ползват се с авторитет сред приятели и близки, независими са и отстояват това, важно им е да бъдат известни.

Ц – буквата говори за лидерска натура. Тези хора, които имат Ц в името, не обичат самотата, държат на това мнението на другите за тях да е високо, понякога са арогантни.

Ч – знак за вътрешни противоречия, но и за успех. Тези хора са филантропи и изненадват с мило поведение, но и с агресия.

Ш – хора с тази буква в името се отличават с внимателното си отношение, скромни и затворени, те обаче притежават приятно чувство за хумор.

Щ – символ на великодушие, щедрост, а също и на проницателност. Тези хора постигат с увереност успехи и никога не отстъпват назад.

Ъ – отстъпчивост, мек характер, който увлича останалите и може да бъде лидер или учител. Практични са, но и колебливи хората, които притежават тази буква в името си.

Ю – истината е на първо място в светоусещането на хората с Ю в името. Идеалисти по природа, те са способни обаче и на крайности, за да постигнат своя идеал.

Я – Я говори за любов, уважение, чувство за достойнство и ясна визия за житейските ценности - всички тези качества са типични за хората, които носят Я в името си.

По материали на astrostar.ru

Да поговорим

12 красиви „зимни“ имена

Да поговорим

Вярно ли е, че някои имена не са подходящи за децата ни

Да поговорим

9 имена, които означават „любов“ или „красота“

Да поговорим

Имена, които отиват и на момчета, и на момичета

Още от Да поговорим

Не се опитвайте да бъдете перфекни, а обичайте децата.

Снимка: Shutterstock

50 лесни начина да бъдете фантастичен родител – Част 1

Майка и дъщеря. Снимка: Shutterstock

10 особености на майката-тигрица

Полезно е детето да пише на ръка.

Снимка: Shutterstock

Писането на ръка: Най-добрият начин децата да се научат да четат

Снимка: Shutterstock

Как да повишим самочувствието на детето

Дете играе на брега на морето. Снимка: Shutterstock

 

 

Без страх: Как да подготвим детето за първа среща с морето

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Не се опитвайте да бъдете перфекни, а обичайте децата.

Снимка: Shutterstock

Майка и дъщеря. Снимка: Shutterstock

Полезно е детето да пише на ръка.

Снимка: Shutterstock

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Майка и дъщеря. Снимка: Shutterstock

Да поговорим

10 особености на майката-тигрица

Според нея пет минус е слаба оценка

Полезно е детето да пише на ръка.

Снимка: Shutterstock

Снимка: Shutterstock

Майкъл Дъглас с Керис и Дилън. Снимка: Getty

 

Заедно

Майкъл Дъглас на премиера на „America's Burning“ с децата

Актьор заведе Керис и Дилън на специалната прожекция на документалния филм

Дете играе на брега на морето. Снимка: Shutterstock

 

 

Здраве на семейството

Без страх: Как да подготвим детето за първа среща с морето

Защо хлапето се плаши от „голямата вода“ и как да се справим

Разтворена книга и цвете в нея. Снимка: Getty

 

Има причина децата да проявяват капризите си пред мама.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Защо децата проявяват капризите си по-често пред мама

Коя е причината за този феномен и може ли това да бъде преодоляно