На диета – през октомври

Отслабването е най-ефективно в края на есента

Снимка: Shutterstock

Диетата за отслабване дава най-добър резултат, ако се прави през октомври, а не през януари. Не чакайте края на годината, ако искате да свалите някой излишен килограм. Това сочат данни от проучване на медицинското списание The news england journal of medecine. 

В повечето развити страни почивките и празниците около края на годината – Деня на благодарността в САЩ, Коледа в Германия, Златната седмица в Япония – те са повод хората да трупат излишни килограми.
Учени от лабораторията по хранене към Университета Корнел в САЩ проследили промените в теглото на 3000 души (1781 американци, 760 германци и 383 японци), които се придържали към умерен режим на хранене. 

По време на Коледа и Нова година участниците в проучването отбелязват, че значително са наддали на килограми. Американците натрупали средно 0,6 килограма. Германците блъскат кантара – и добавят ненужните 0,8 килограма към обичайното си тегло, а японците – наддават средно 0,5 кг.

За да се ограничи риска от наддаване на тегло, трябва да се спазват основните правила за рационално хранене – да се намали консумацията на мазно и сладко и то през октомври.
„Не вземайте решение за промяна в начина на хранене и не се подлагайте на диета около Нова година, както обичайно става. По-разумно е това решение да вземете през октомври. Защото е по-лесно да се избегне натрупването на килограми по време на празниците, отколкото да правите диети и да пробвате да отслабнете след тях“, казва д-р Браян Уонсик, шеф на проучванията.

Източник: Topsante

Коментари
Последни видеа