Находчива майка учи децата да хапват здравословно

Всяко само се обслужва в хладилника

09 октомври 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Познато е на всяка майка. Децата по цял ден я преследват с възгласа „ам-ам“. Понякога се случва три-четри пъти през деня, друг път на всеки 15 минути. И се налага тя да остави работата, която върши в момента, за да отиде до кухнята да обели и нареже ябълка, морков, да извади парченце сирене или солети. Особено, докато хлапетата са по-малки и не могат сами да се обслужват.

Находчива майка, която работи като училищен администратор, и знае много за вкусовите предпочитания на децата си, измисли прост, но гениален начин да реши проблема. Наскоро тя публикува във фейсбук снимка на хладилника си и как в него е подредила лакомствата за децата . Постът ѝ спечели хиляди лайкове от родителите.

Снимка: фейсбук

„Когато се върна от супермарката, измивам, обелвам и нарязвам плодове и зеленчуци, които децата могат сами по всяко време да вземат от хладилника. С други думи полезните закуски са винаги под ръка и на тяхно разположение. Слагам ги така, че да ги стигат, без да се налага да ме търсят, за да си вземат какво им се яде след обяд на закуска или преди сън. Тези храни ми помагат и сутрин, когато трябва да им приготвя кутията със закуска за училище.
Понякога зеленчуците ме спасяват и на вечеря, когато децата не са яли достатъчно, защото не са харесали приготвеното. Или пък, ако не съм успяла за им сготвя нещо специално.
Опитах да оставя опаковки с мини-морковчета или грозде в чиния, но те не ги погледнаха. А новата подредба в кутиите много им хареса“
, разказа тя.

Децата сами вземат от контейнерите зеленчуци и плодове – моркови, краставици, чушки. Има и плочки сирене, които се комбинират великолепно със зеленчуците. Такива закуски наистина са бързи и много по-полезни от чипса.
Мона Василева

Коментари
Последни видеа