Закуска за шампиони: пектин с канела, шипково брашно и мед

Как да приготвите ябълков пектин за себе си и за децата

30 декември 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Магическо е действието на лъжица ябълков пектин, смесена с мед, малко канела и лъжичка шипково брашно. Тази смес поддържа метаболизма, укрепва имунната система, прочиства кръвоносните съдове, повлиява добре на сърцето и храносмилането и сърцето. Не на последно място, от нея се и отслабва.

Ябълковият пектин е изключително здравословен продукт, тъй че го включете смело в семейното меню. Можете да го давате и на деца, стига да са над 3 години, тъй като съставките не са препоръчителни за най-малките.

Към изброените продукти може да добавите също мляко - кисело или прясно, сурови или сушени плодове, сурови ядки - така ще превърнете закуската в истинска витаминна бомба. 

Внимание: тази смес е полезна само от натурални продукти, така че, преди да я приготвите, се уверете, че всички съставки са екологично чисти, без примеси и с гарантирано качество.

Шипково брашно се продава в билковите аптеки и в някои био магазини.

Ябълковият пектин се намира в аптеките и на таблетки и на прах, но ако имате малко свободно време, можете да си го приготвите и сами:

Измийте 1 кг ябълки, нарежете ги заедно с корите и семките, или ги настържете, сложете в голяма тенджера, залейте с вода, колкото да ги покрива, но не повече от 150 мл и варете на тих огън. Бъркайте, за да не загорат плодовете. Когато остане само ябълково пюре, прецедете през ситна цедка и поставете в стъклен буркан. Съхранявайте в хладилник.

Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа