SOS Детски селища България: 1 от всеки 10 деца тръгва на училище, без да има кой да го изпрати

Как можем да променим тъжната статистика

Снимка: SOS Детски селища

SOS Детски селища България стартира кампания „1 от всеки 10 деца тръгва на училище, без да има кой да го изпрати“, за да насочи вниманието върху една много тревожна статистика – 1 от всеки 10 деца расте само. И да привлече дарители в подкрепа на тези деца – децата, които са лишени от родителска грижа или които са в риск да я загубят – това са децата, за които Сдружение SOS Детски селища България се грижи.

Кампанията стартира в първия учебен ден и ще продължи до 31 октомври 2018 г. Всеки, който иска да промени тъжната статистика и да подкрепи кампанията, може да го направи още днес, като изпрати SMS с текст 5 на 1287 и се регистрира като SOS Приятел с месечно дарение от 5 лева. Набраните средства ще бъдат изразходвани за подсигуряване на всекидневна грижа за децата, младежите и семействата, които Сдружение SOS Детски селища подкрепя.

Всеки, който е подкрепил кампанията, може да стане неин посланик, като изтегли и постави снимка на корицата си за Facebook и Twitter. След което може и да направи публикация в профила си. Така ще покаже на всички свои приятели в социалните мрежи, че не е безразличен към съдбата на децата в риск!

Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2,500,000 деца в 135 страни по света.

В продължение на повече от четвърт век SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца, както и деца, които са в риск да загубят закрилата на своите родители. Сдружението предлага семеен тип грижа и подкрепа на семейството и активно се застъпва за правата на децата и младежите.

Коментари
Последни видеа