Популярен влогър води тв уроци за новите технологии

Крис Захариев с „Натисни F1“ по БНТ2

29 септември 2018 г.

Крис Захариев, снимки: БНТ

Какви пароли да избираме, за да защитим своя мобилен телефон или компютър, как да повишим безопасността на безконтактната банкова карта, по какъв начин с няколко прости команди да гарантираме неприкосновеността на телефона си? Тези и още много подобни въпроси ще намират отговор в новото предаване „Натисни F1“ от 1 октомври по БНТ2.

Кратките телевизионни уроци ще запознават на популярен език зрителите с възможностите на новите технологии. Всеки от 15-минутните епизоди ще предлага полезни съвети, ще препоръчва безплатни приложения, които помагат за избягване на градските задръствания или за ориентиране в разписанието на транспорта, ще дава съвети  как да обработим селфи или да създадем ефектно видео с мобилния телефон.

Свои препоръки ще дават програмисти от различни софтуерни компании, преподаватели по информатика, специалисти по дигитална сигурност и влогъри.

Епизодите на образователното предаване „Натисни F1” ще бъдат достъпни както на сайта на БНТ, така и във Фейсбук страницата на предаването,

Водещ ще бъде популярният влогър Крис Захариев. Той е познат на интернет потребителите със своя канал в YouTube, в който има над 65 000 последователи, а видеосюжетите, които помества, събират над 4,5 милиона гледания.

Завършил е графичен дизайн в столичната профилирана гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов”, учи режисура в НАТФИЗ. Споделя в социалните мрежи своя поглед към събитията, хората и вълнуващите моменти, създател е на  първия документален уеб сериал у нас - „Да се изгубиш нарочно“.

Коментари
Последни видеа