Двойка британци продаде всичко и тръгна на пътешествие с дъщерите си

Крис и Дона Джексън: За децата е по-полезно да видят вулканите, отколкото да учат за тях

Снимка: Instagram

Смели и ентусиазирани родители решиха да покажат на децата си света, и затова направиха рязък житейски завой!

35-годишният Крис и 34-годишната Дона имат две дъщери – Ели на 7 и Майли на 6. Родителите имат и много отговорности и изразходват огромно количество време и енергия в своята работа - Крис работи в лондонската служба за бърза помощ, а Дона учи за медицинска сестра.

„Никога не сме оставали заедно, никога не сме прекарвали време с децата. И затова един ден си казахме: „А дали пък да не се отправим всички на път?“, обяснява решението си Крис пред The Mirror.

„Хората често говорят за това какво биха искали да направят, вместо това, което действително са направили. В нашия материален свят  на децата подаряват таблети, с които те губят часове, а ние искаме да научим нашите деца на реалните ценности“, казва Дона.

Двойката продала всичко, с което разполагала, взела момичетата и през юли 2017 г. напуснала Великобритания. До този момент семейство Джексън е посетило САЩ, Коста-Рика, Бахамските острови и Канада.

Снимка: Instagram

Ели и Майли са в пълен възторг от живота, който водят, а родителите им са уверени, че пътешествието ще бъде безценно за тях.

Например в Коста Рика, където били през октомври, Джексън наблюдавали действащи вулкани.

„Сравнете какво можете да узнаете за вулканите, докато седите в клас, и да ги наблюдавате право пред себе си – тези впечатления остават за цял живот“, казва Крис

Важно е и че учителите на децата напълно подкрепят инициативата на родителите. „Техният класен ръководител е голям наш фен и често коментира постовете ни“, добавя таткото.

Джексън с удоволствие споделят своите приключения в Instagram, където имат над сто хиляди последователи, и в своя видеоблог в YouTube. „Хората често ми признават, че биха искали да пътешестват. Отговарям им: не чакайте „подходящо време“, защото то може никога да не настъпи - всичко зависи само от вас“, казва Крис.

В момента сем. Сжексън се наслаждава на канадския студ, където се озова след посрещането на Коледа в гореща Флорида. През февруари родителите планират да се върнат в Англия, а през юни да се отправят на следваща обиколка - из Виетнам, Камбоджа и Китай.

Адаптация Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа