Открийте спящия атлет във всяко дете

Поне 60 минути физическо натоварване на ден - Новите родители препоръчват

Илюстрация: Guliver / iStock

Всяко дете трябва от малко да се учи да тича и да скача, да хвърля и рита топка - чрез различни игри, спорт или танци. И ние можем да участваме, като поощряваме и окуражаваме този стил на живот.

В зависимост от възрастта, физическите занимания трябва да бъдат във фокуса на обучението на най-малките, за да могат те сами да преоткрият спящия атлет във всеки от себе си, съобщава bjsm.bmj.com.

Редовното физическо натоварване е важна част от всяка фаза в живота на подрастващия човек. Дори най-малките, които все още прохождат, трябва да бъдат окуражавани да се включват в занимания, които да развиват основни движения и баланс.

При децата в предучилищна възраст експерти препоръчват занимания, които включват повече ритане и хвърляне на топка.

Децата в училищна възраст са много по-активни през целия ден и прекарват голяма част от времето си в училище, като това включва много физически процеси, за които рядко се замисляме. Включително самото ходене и прибиране от училище, междучасията, часовете по физическо упражнение и след училищни занимания. Всичко това вкупом им предоставя възможност да получават минимум 60 минути на ден интензивно физическо натоварване.

В САЩ едва 27,1 процента от група анкетирани деца в гимназиална възраст смятат, че се включват поне 60 минути на ден във физически занимания. Само 29% посещават редовно часовете по физическо в училище. До 17-годишна възраст само 17 на сто от момичетата и 33% от момчетата посочват, че спортуват интензивно поне по 1 час на ден.

Това означава, че множество социални сектори, включително здравната и образователната системи трябва да отделят повече ресурси, за да сме сигурни, че децата и младежите поддържат физическа форма поне няколко дни в седмицата.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа