Възраждат детския волейбол в Свищов

От другата седмица

17 февруари 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

Деца и техните родители от Свищов изразиха амбициите си да възродят волейбола в града, като присъстваха на официалното представяне на проекта от заместник кмета и председател на волейболен клуб „Свищов“ Борислав Замфиров. Общинското ръководство има идеи за развитие и на плажен волейбол.

„Спортът е здраве и учи на дисциплина младите хора. Привличайки ги към нови масови спортове, ще подобрим общуването помежду им и ще ги стимулираме да постигат спортни успехи, които да радват всички ни", заяви Замфиров. "Свищов е крайречен град и имаме потенциал да развиваме такъв вид спорт. Успех на треньорката и бъдещите волейболисти, а с процеса на тяхното развитие и оформяне като отбор ще получат нашата подкрепа и опора, от която ще имат нужда.“

Треньор ще бъде Здравена Радева, която има висше спортно образование с профил „Волейбол“ и ще води подрастващите. В началото всички деца ще бъдат разделени на две групи - момичета и момчета, като ще тренират през ден.

Момичетата ще стартират във вторник – 21 февруари от 17 ч, а момчетата ще направят своята първа тренировка на 22 февруари от 17,30 часа. Тренировките ще продължат в салона на училище „Димитър Благоев“ до началото на пролетта, след което децата могат да се преместят в залата на Спортен комплекс „Свищов“.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа