Нарекоха индийски близнаци Ковид и Корона

Родителите решиха, че имената ще им напомнят, кога са се родили

05 април 2020 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Вечерта на 26 март Прити Верма от индийския град Райпур получава контракции. Раждането започва, а съпругът ѝ едва успява да извика линейка, тъй като всички са под карантина и всякакви пътувания из щата са забранени.
По пътя към болницата полицията ги спира на няколко пъти за проверка, но виждайки, че Прити всеки момент ще роди, ги пропускали, съобщава  guardian.ng со , позовавайки се на местната преса.

Рано сутринта на 27 март на бял свят се явяват техните близнаци, момче и момиче. Родителите единодушно решават да нарекат момичето Корона (в чест на коронвирса), а сина си – Ковид (отново на вируса - COVID-19 )

Според Прити, тези необичайни имена винаги ще напомнят на децата, пък и на нея, и на съпругът ѝ за трудностите и изпитанията, които им се налага да преживеят по време на карантината.

„Въпреки че вирусът е опасен и застрашава живота ни, тази епидемия накара хората да се съсредоточат върху хигиената. Благодарение на нея ще се появят и други добри навици. Заедно измислихме тези имена. А, когато медицинската сестра в болницата започва да ги нарича Корона и Ковид, ние окончателно се убедихме, че нашето решение да ги кръстим така, е правилно“ , разказа Прити.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа