Баща вае дизайнерски тостове

Изкушава щерките си със сандвичи от печени филийки

Снимка: Инстаграм

Баща на 2 момичета прави скулптури от препечени филийки, за да ги развесели и да събуди апетита им. Адам Пери – рок музикант и бивш барабанист на групата Bloodhound Gang, който живее със съпругата си Хелен и двете си дъщери недалеч от Лондон, има авангарден подход към храната. По принуда. Двете им момиченца на 9 и 13 години са с тежка хранителна алергия. Тя налага много ограничения в менюто. И всеки ден на закуска те са принудени да ядат едно и също – препечена филийка бял хляб с масло и малко сол, разказва Пери в интервю пред ABC. 

Всяка сутрин Адам прави закуската им. Един ден обаче му хрумва интересна идея. 
„Стана ми мъчно за момичетата – всеки ден да ядат тази скучна, еднообразна закуска. Затова започнах да правя тостове. Исках да събудя апетита им и да ги развеселя“, разказва той.

Първата творба на Адам е най-голямата атракция в Лондон  - London Eye. След това произведенията му стават все по-сложни и атрактивни.

Той се изкушава да пресъздаде архитектурни шедьоври като Статуята на свободата, Емпайър стейт билдинг, Бруклинския мост, Колизеума, Айфеловата кула...

 

Има и по-обикновени тостове от препечен хляб с форма на цветя, животни и какво ли още не.

„Когато сложа филийките в тостера, още не знам какво ще ми хрумне да направя. Щом обаче станат готови и идеята идва. Ако пък случайно тя се забави, търся съвет от Хелен и момичетата. И работя бързо. Обикновено, докато чайникът кипне, съм готов. Добре, че той е стар и малко бавно загрява водата“, смее се Адам.

Креативният татко публикува творенията си в Instagram и има над 10 000 посещения.

Той прави скулптури от хляб от близо 3 месеца и няма намерение да спира.

„Много ми е забавно, когато чета коментари. Хората ме поздравяват и твърдят, че моите сандвичи изпълват със смисъл деня им. Ще продължа, защото и на мен самия ми е любопитно да видя докъде ще стигнат фантазията и възможностите ми“, казва Адам.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа