Без телефони на масата

Верига ресторанти насърчава семействата да оставят устройствата

Снимка: Guliver/ iStock

В днешно време може да бъде истинско препятствие да съберете едно семейство около масата за хранене, без всеки един от неговите членове да се взира в екрана на своя телефон или таблет, вместо да си говори с другите. Една британска верига ресторанти обаче опитва да направи точно това, пише Би Би Си.
Веригата Frankie & Benny's представи специална промоция, която дава възможност на семействата с деца да предадат електронните си устройства на влизане в ресторанта, в замяна на което те получават безплатно детско меню.

От компанията поясняват, че са стигнали до тази идея, след като са провели собствено прочуване, което е разкрило, че децата искат родителите им да прекарват по-малко време пред телефона и да говорят повече с тях. От ресторанта твърдят, че около 10% от анкетираните деца са заявили, че са опитвали поне веднъж да скрият телефоните на своите родители, за да получат повече внимание. Близо 20% пък казват, че родителите им предпочитат да гледат телефоните си, вместо да говорят с тях. В проучването на ресторантьорската верига са участвали 1500 родители и деца.

По време на промоцията „No Phone Zone“ (Зона без телефон) веригата предоставя на своите клиенти специална кутия, в която може да оставят електронните си устройства, преди да седнат на масата за хранене. Frankie & Benny's поясниха, че инициативата е доброволна, но допълниха, че служителите в техните хранителни заведения „активно окуражават“ клиентите да се включат в кампанията.

От веригата, която има 250 ресторанта, заявиха, че промоцията може да се превърне в постоянна практика, ако кампанията пожъне успех.

Коментари
Последни видеа